Τοπωνυμικό
Μενού πλοήγησης
Σκεπετζή\{ width=

Σκεπετζή

Σκεπετζής, ο (στου Σκεπετζή)
Περιοχή παρά το ρέμα Κουτσουλίδι, από το γνωστό οικογ. όνομα «Σκεπετζής».
Σκεμπές (ο) είναι η κοιλιά, το στομάχι του ζώου από το οποίο γίνεται ο πατσάς. Ετυμολ. από τουρκ. işkembe. Οπότε, σκεμπετζήςσκεπετζής) ονομαζόταν αυτός που ασχολούνταν με την παρασκευή πατσά, από σκεμπέ μοσχαριού, κυρίως, αλλά και άλλων ζώων, όπως αρνιού ή χοιρινού.